Kør de store besparelser hjem – med bilservice og reparation syd for grænsen

Tiden nærmer sig, hvor du skal til at tænke på at gøre din bil vinterklar, så hvorfor ikke slå to fluer med et ekstra billigt smæk. Kombinerer du en indkøbs- og/eller ferietur til Tyskland med et besøg på et autoværksted, kan du både få oplevelser og kolde kontanter med hjem i bagagen.

Typisk omkring 40 % besparelse

Hvis du vil have din bil serviceret på et autoriseret værksted, er det en rigtig god idé at køre til Tyskland. Ifølge en prissammenligning foretaget af Konkurrencestyrelsen kan et 40.000 kilometers serviceeftersyn på de mest solgte biler i Danmark i snit gennemføres med 38 procents besparelse på et værksted syd for grænsen. Det kan selvfølgelig være mere eller mindre alt afhængig af bilmærke og model, men som regel er der tusindvis af kroner at spare. Årsagen er, at reservedele er ca. 12 pct. dyrere i Danmark end i Tyskland samtidig med at arbejdsomkostningerne er ca. 46 pct. dyrere. Hertil kommer den noget lavere tyske moms. Derfor ser man hos Foreningen af Danske Motorejere (FDM) heller ingen grund til at holde sig til danske værksteder, når bilen skal et almindeligt serviceeftersyn eller en standard-reparation. Du skal dog være opmærksom på, at forbrugerrettighederne er anderledes i udlandet.

Tjek priser og kvalitet
på forhånd

Selv om der generelt kan hentes en besparelse på ca. 40 %, er der – ligesom herhjemme – også stor forskel på værkstedernes kvalitet og priser i Tyskland. Det er bl.a. dokumenteret af en række værkstedstest i udenlandske tidsskrifter. Vi anbefaler derfor, at du foretager en grundig research på nettet, inden du vælger værksted – og det kan faktisk udføres både nemt og hurtigt. Med en klassisk Google-søgning på dit bilmærke og Deutschland dukker der straks en lang række tyske værksteder op, og du kan med fordel indsnævre søgningen ekstra med nøgleord som service, werkstatt, Flensburg etc. Ud fra søgeresultaterne finder du så det værksted, der passer dig bedst.

En endnu nemmere metode er at bruge graenseguiden.dk. Her finder du fx en omfattende liste over værksteder lige syd for grænsen. Samtlige værksteder i guiden har dansktalende medarbejdere, så kommunikationen glider lidt nemmere. Desuden kan du via graenseguiden.dk ofte få lidt ekstra rabat på reparationer m.v. samt hjælp til at komme rundt, hvis du ønsker at nyde ventetiden med shopping eller en middag i Flensborgs dejlige midtby.


Så meget kan du spare på bilreparationer i Tyskland:

  • Nye støddæmpere – spar 40 %
  • Lak reparation – spar 40%
  • Olieskift – spar op til 50%
  • Bilpleje – spar op til 40 %
  • Nye dæk – spar op til 40%
  • Elektroniske reparationer – spar 30%

(Kilde: graenseguiden.dk)


Lav aftaler og få tilbud via mail

Skulle der opstå problemer eller misforståelser med værkstedet, er det altid godt at have aftalen ”sort på hvidt”. Når du beder om et tilbud er det derfor vigtigt, at du nøje præciserer det ønskede serviceomfang. Et 60.000 km servicetjek omfatter nemlig ikke nødvendigvis det samme i Tyskland som i Danmark. Send en detaljeret oversigt over arbejdet, som du ønsker udført (evt. blot en kopi af indholdet i den serviceaftale, som dit danske værksted tilbyder – så er priserne også direkte sammenlignelige). Som regel vil du kunne sende oversigten på dansk, når værkstedet ligger tæt på grænsen, fx Flensburg, hvor de fleste har medarbejdere, der taler dansk. Husk altid at oplyse bilmodel og stelnummer, så værkstedet ikke er i tvivl om, hvad de har med at gøre. 

Vær også opmærksom på, at priserne på serviceeftersyn oftest er standardpriser og kun dækker det arbejde, der fremgår af serviceoversigten. Hvad mekanikeren evt. finder af ekstra fejl og mangler undervejs, koster ekstra. Så hvis du vil være sikker på ikke at blive overrasket over fakturaens slutbeløb, er det sikrest at aftale med værkstedet, at de skal ringe dig op og få dit samtykke, inden de går i gang med at foretage yderligere reparationer.

Skulle der opstå tvist om det udførte arbejde, skal sagen afgøres af de lokale retsinstanser. FDM kan ikke hjælpe dig i udlandet, men til gengæld står Forbruger Europa til rådighed med gode råd både før og efter købet.

Lånebil også til Danmark

Det vil normalt ikke være noget problem at få stillet en lånebil til rådighed, mens din egen bil er på værksted i Tyskland. Drejer det sig om en større reparation og længere tid, kan du også få den udenlandsk indregistrerede lånebil med retur til Danmark. Her er der dog lige en lille formalitet, du skal have på plads først. Lånet skal nemlig anmeldes til SKAT, og kvitteringen herfra skal medbringes under kørsel i bilen sammen med lånekontrakten fra værkstedet. Du må højest låne værkstedets bil i 30 dage inden for en periode på 12 måneder.

Indlæg oprettet 7

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen