Få nye afslappende impulser

Skal det være romantisk og luksuriøst eller hvad med rå industri-historie. Wellness og spa i Tyskland kan tage mange former. Vi giver dig to eksempler på spa-ophold, der pirrer dine sanser.

En weekend i afslapningens tegn. Massage, spa og god mad. Stribevis af hoteller og spa-områder tilbyder hver deres helsegivende og afslappende behandlinger. Og fordi Tyskland er så stort, er der også plads til de steder, der dyrker deres egen specielle niche. I Tyskland kan du således nyde rendyrket slotsluksus med restauranter i Michelin-klasse, men du også kan vælge at gå mere utraditionelle veje.

Er du bare lidt kendt i det tyske, ved du, at landet har en lang tradition for wellness, spa og thermiske bade. Anerkendelsen af, at beroligende behandlinger og restitution er vigtige elementer for at få krop og sind i balance, er meget udbredt i Tyskland. 

Lad os tage den klassiske først. Weissenhaus Grand Village Resort & Spa er indrettet i et historisk slot direkte ved Østersøen og bryster sig af sandsynligvis at være det smukkeste og mest ekstraordinære strandhotel i Europa. Fokus er på spa og wellness, og hotellet har under lindetræerne i den gamle kuske- og postbygning indrettet et kurbad i ’Schloss-therme’. Tag i en finsk sauna med temperaturer op til 100 grader med en lav luftfugtighed eller gå i den modsatte grøft og oplev en dampsauna, hvor temperaturen når mere beskedne 40-55 grader, men hvor luftfugtigheden nærmer sig de 100 pct. Omgivelserne direkte ved vandet indbyder til lange gåture og den friske havluft giver opholdet et ekstra pift. 

Skal turen være mere anderledes, kan man besøge det gamle stålværk i Neumünster, Altes Stahlwerk. Her har man indrettet et hotel i de gamle bygninger, og industriarkitekturen træder tydeligt frem flere steder i huset. Stålværket havde sin storhedstid i 1970’erne, hvor over 250 medarbejdere havde deres daglige gang i arbejdet med at levere stål til skibsindustrien. Men tiderne ændrede sig, og i 2001 blev stålværket erklæret konkurs. Bygningerne blev købt i 2008 og bygget om til hotel, der slog dørene op i 2012 med 100 værelser. På 4. sal på hotellet ligger wellness-afdelingen med en skøn udsigt over byens hustage, og her kan man forkæle sig selv med forskellige behandlinger. Prøv for eksempel en ’helkrops-forårsrengøring’ – så kan både forår og sommer bare komme an.

Indlæg oprettet 7

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen