Road trip til Mecklenburg-Vorpommern, Wismar og Rügen

Rügen er faktisk Tysklands største ø, og den ligger kun ca 3-4 timers kørsel fra Flensborg. Rejser man fra Sjælland, kan man også tage færgen. Vi anbefaler desuden et stop-over i den historiske hanseby Wismar, som frister med en smuk og stemningsfuld bykerne og spændende gastronomiske oplevelser.

Når man først er ude på et lille road trip, kan man lige så godt gøre det meste ud af det. Og selv om Rügen er en dejlig destination i sig selv, er det oplagt også at planlægge et stop på vejen i den smukke by Wismar – enten for at tage sig lidt bedre tid og overnatte i byen, eller bare for at holde en pause, slentre rundt i byens hyggelige gader og få et godt måltid inden turen går videre.

Wismar – Lille hanseby med stor charme

Wismar ligger ud til Østersøen og er en aldeles smuk by med ca 45.000 indbyggere, hvis gamle bykerne er en del af UNESCO´s kulturarvlisten. Byen er kendt for sine udsøgte fiskerestauranter og fiskehandlere, og går man ned til havnen kan man købe de lækreste fiskespecialiteter i en af de gamle fiskerbåde, som faktisk er omdannet til butikker. Her kan man også få en hurtig frokost til at tage med, men har man mere tid burde man ikke snyde sig selv for et besøg i en af de gode fiskerestauranter i byen. Her kan især anbefales Oberdeck in der Seeperle, som har ry for at være den bedste fiskerestaurant i Wismar. I underetagen er der en bistro og en fiskehandler, og i selve restauranten i overetagen bliver der serveret fisk så lækker at englene synger.

Oberdeck in der SeeperleSchiffbauerdamm 3, Wismar
www.oberdeck-wismar.de

Eller skal det hellere være noget til den søde tand? Har man lyst på en skøn kop kaffe eller te og et stykke kage i smukke omgivelser, er Café Fürstenhof ikke til at komme udenom. Caféen ligger lidt gemt i en flot gammel bygning omgivet af den smukkeste vild-romantiske have. Kagerne er fantastiske, og man glemmer tid og sted mens man slapper af og nyder stedets særlige atmosfære.

Café Fürstenhof, Bliedenstrasse 32, 23 966 Wismar

Er man fan af et godt brygget øl, skal vejen lægges forbi Brauhaus am Lohberg. Øllene bliver brygget i kælderen, og på de resterende tre etager i den smukke historiske bygning er der indrettet restaurant, hvor bryghusets specialøllene kan nydes sammen med lækre Mecklenburger egnsretter.

Brauhaus am Lohberg zu Wismar, Kleine Hohe Strasse 15,  Wismar
www.brauhaus-wismar.de


1  //  Seebrücke Sellin

En spadsertur på den imponerende gamle Badebro er et must når man besøger Rügen, og kan passende kombineres med et besøg i den elegante restaurant og café. Se billede anden øverst.

Seebrücke Sellin, Wilhelmsstrasse, Ostseebad Sellin


2  //  Prora – Kolossen fra Rügen

Prora var et enormt ferieanlæg og badehotel opført af nazisterne i årene 19361939, bestående af sammenhængende bygninger som strækker sig over hele 4,5 km. Det var meningen, at det skulle bruges som feriemulighed for almindelige tyskere, men komplekset blev aldrig færdigbygget. Man er nu i fuld gang med at renovere og ombygge blokkene til fine ferielejligheder og hoteller samt restauranter, og det går stærkt, så hvis man vil se de originale gamle bygninger, skal man skynde sig.

Dokumentationszentrum Prora, Strandstrasse 1, Binz / Prora


3  //  Baumwipfelpfad

En vandring i trætophøjde er en fantastisk oplevelse, som man ikke bør gå glip af når man besøger Rügen. På den fantastisk anlagte træbro mellem de høje træer er der små udstillinger, som fortæller om øens dyr, fugle, planter og træer. En fin aktivitet når man har børn med, og også tilrettelagt til kørestolsbrugere.

Baumwipfelpfad, www.nezr.de


4  //  Kreidefelsen von Rügen

I århundreder har de bratte kridtklipper ved Sassnitz bjergtaget måbende tilskuere, mens den vandrende kan nyde synet af smukke grønne skove og vidtstrakte landskaber. Skyggefulde alléer fører ud til sivkransede sø- og fjordbredder.


5  //  Ubåd museum i Sassnitz

En rigtig spændende aktivitet, når man har børn med – det er nemlig ikke enhver, der har mulighed for at komme ind i en ubåd, som faktisk har været i aktiv tjeneste. Besøgere får virkelig en fornemmelse af, hvor lidt plads mandskabet i en ubåd har at bevæge sig på, og hvordan det må være at leve og arbejde i et lille stålskrog fuld af mekanik og maskiner.

Sassnitz www.hms-otus.com

Indlæg oprettet 7

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen